10. Geleneksel Öğretmenim Şenliği Düzenlendi
Fakültemizin bir klasiği hâline gelen “Öğretmenim Şenliği”nin onuncusu düzenlendi. Kültür, sanat, eğlence ve pek çok dalda etkinliği 13-15 Mayıs tarihlerinde katılımcılarla buluşturan şenlik çok renkli anlara sahne oldu.
Öğretmenim Şenliği’nin Açılışı Türk Halk Müziği Konseriyle Gerçekleşti
Geleneksel Öğretmenim Şenliği’nin açılışı, 13 Mayıs Pazartesi günü saat 19.00’da Türk halk müziği konseriyle gerçekleşti. Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen açılışta Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Cengiz Büyükşahin sahne aldı. Türk halk müziği eserlerinden oluşan konser, seyircilerden tam not aldı.
Şenliğin İkinci Günü Kültür Sanat Sunumlarıyla Başladı
Öğretmenim Şenliği’nin ikinci günü, İngilizce öğretmeni Ali Latifi ile duvar ressamı ve müzisyen Luke Vandergriff’in sunumlarıyla başladı. Latifi ve Vandergriff bilgi birikimleri ve deneyimlerini seyircilerin istifadesine sundu. Luke Vandergriff sahneden inmeden önce Dr. Öğr. Üyesi Reha Sarıkaya ile mini bir düet gerçekleştirdi.
Müzik Dinletisi ile İzleyicilerin Ruhuna Temas Edildi
Dr. Öğr. Üyesi Reha Sarıkaya’nın piyano, Dr. Öğr. Üyesi Ceren Doğan’ın kanun performansıyla başlayan müzik dinletisi, sanatın ruha tesir eden gücünü ortaya çıkardı. Seyircinin ilgi odağı olan dinletiye Arş. Gör. Ümit Koç’un yan flüt performansı damga vurdu. Yan flüt ve piyano birlikteliğiyle tangonun gizemli tarihine yolculuk düzenlendi.
Duvar Boyama Atölyesi Düzenlendi
Duvar ressamı ve müzisyen Luke Vandergriff liderliğinde Eğitim Fakültesi C Kapısı önünde öğrenciler için duvar boyama atölyesi düzenlendi. Atölye sonunda ortaya birbirinden güzel eserler konuldu.
Canlı Sanat Performansları İlgi Odağı Oldu
Dr. Öğr. Üyesi İsmail Eyüpoğlu ve Arş. Gör. Ömür Göktepeliler canlı sanat performanslarıyla hünerlerini sergilediler. İsmail Eyüpoğlu’nun kilden heykel büst yapımı gösterisi, Ömür Göktepeliler’in aksiyon resim yapım performansıyla taçlandı. Seyircilerin ilgiyle seyrettiği performanslar sonunda sanatçıların iç dünyalarının yansıması niteliğindeki eserler ortaya çıktı.
Şenliğin İkinci Günü Sanat Atölyeleriyle Tamamlandı
Öğretmenim Şenliği’nin ikinci günü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve öğrencilerince hazırlanan sanat atölyeleriyle tamamlandı. Kil, baskı, ebru, seramik, sulu boya, yağlı boya, kara kalem-çizim atölyelerinde katılımcılar hem öğrenme hem de deneyim elde etme şansına erişti.
Şenliğin Üçüncü Günü Mangala Turnuvasıyla Başladı
Kültürümüzden önemli izler taşıyan ve aynı zamanda bir zekâ oyunu olan “mangala” Öğretmenim Şenliği’nde yerini aldı. Eğitim Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen mangala turnuvası heyecan ve rekabet dolu anlara sahne oldu.
Şenlik, Gölet Alanı’ndaki Etkinliklerle Sona Erdi
Kültür, sanat, eğlence ve pek çok alanda performansın sunulduğu Öğretmenim Şenliği, Kutlubey Yerleşkesi Gölet Alanı’nda düzenlenen “Orman Okulları-Ormanda Sanat Atölyesi”, “Deneylerle Öğreniyorum Etkinliği” ve “Geleneksel Çocuk Oyunları”yla sona erdi.