Tanıtım

Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı

Alanında da bilgi sahibi, bilimsel çalışmaları takip eden, sorgulayan, estetik beğeni düzeyi yüksek, duyarlı, yaratıcı ve nitelikli sanat eğitimcileri yetiştirmeyi hedefleyen anabilim dalımızda 2 Doçent Doktor 2 Doktor Öğretim Üyesi ve  1 Araştırma Görevlisi Doktor bulunmaktadır. Aktif olarak eğitime başlayan Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalına 2016-2017 eğitim öğretim yılı için öğrenci alımı gerçekleşmiştir. 4 yıldan (8 yarıyıl) oluşan eğitim-öğretim sürecinde öğrencilerimiz zorunlu temel, seçmeli dersleri ve uzmanlık derslerini alır. Öğrenim sürecini, aldıkları derslerin yanı sıra son iki yarıyılda (7 ve 8. yarıyıllar) staj eğitimini de tamamlayarak sonlandırırlar. Öğrencilerimiz Farabi, Mevlana ve Erasmus gibi öğrenci değişim programlarına başvurup öğrenim süreçlerinin belirli dönemlerini ülkemiz içinde veya dışında başka bir yükseköğretim kurumunda geçirebilmektedir.

Resim-İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalından mezun olan öğrencilerimiz ortaokul ve lise düzeyinde okullarda Görsel Sanatlar öğretmenliği yapabilmektedir. Öğrencilerimiz Görsel Sanatlar öğretmenliğinin yanı sıra kamu kurumları ve özel kuruluşlarda sanat danışmanlığı, kuratörlük yapabilmekte ev hayatlarını bağımsız sanatçı olarak da devam ettirebilmektedirler. Lisansüstü eğitim alma, üniversitelerde akademisyen olarak görev alma veya Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile kamu kurumlarında alanlarına uygun pozisyonlara başvurma hakkına da sahiptirler.

Öğrencilerimizin eğitim sürecinde aldığı uzmanlık, öğretmenlik dersleri ile seçmeli dersler programlanırken; Güzel Sanatlar alanında sahip oldukları yeteneklerin uzmanlık bilgileriyle harmanlanması, öğretmenlik bilgi ve beceri ve değerlerinin öğretilmesi, öğrencilerin kişisel gelişimlerini, ilgi ve yeteneklerini desteklemek amaçlanmıştır.